Om Hit-air airbag för ryttare

Hit-air H-modell

H-modell uppblåst läge

Hit-air kort modell

Kort modell uppblåst läge


CE märkt japansk teknologi. WowRide stockholm säljer Hit-air säkerhetsväst för ryttare (Hit-air airbagväst) som tagits fram i Japan och sålts i 400 000 exemplar världen över sedan 1995. Västen utvecklades ursprungligen för skydd mot höghastighetsskador på motorcykel men har successivt anpassats för att passa hästsport. 

Skyddar nacke och rygg Hit-air är designad för att ge stötdämpande skydd mot skador på nacke, bröstkorg och rygg, samt skydd mot översträckning i nacken. Hit-air säkerhetsvästar används exempelvis vid fälttävlan och bärs då utanpå en hård skyddsväst.

Supersnabb  Västen förankras via en rem i sadeln och löser ut vid fall. Tester visar att uppblåsningstiden är extremt kort, Västen är fullt uppblåst på drygt 2 tiondels sekunder efter att utlösningsmekanismen aktiverats. Efter att  västen har löst ut kan den enkelt laddas om med en ny kolsyrepatron.

Smidig att bära för en eller flera ryttare i familjen Hit-air är mycket smidig att bära och går att justera för optimal passform, tex om flera ryttare i familjen använder samma väst. Västen kan bäras som enda skydd, eller ovanpå en hård skyddsväst. Det sistnämnda är krav om du använder västen vid exempelvis fälttävlan. 

 

MEDICAL EQUESTRIAN ASSOCIATION-OM AIRBAG (flera märken)