Om Hit-Air

Att falla från hästen är den vanligaste olycksorsaken när man rider. WowRide Stockholm har valt ut de populäraste Hit-air västarna som skyddar det som hjälmen lämnar oskyddat. 

CE märkt japansk teknologi

WowRide Stockholm säljer Hit-Air airbagsäkerhetsvästar för ryttare som tagits fram i Japan och sålts i 400 000 exemplar världen över sedan 1995. Västen utvecklades ursprungligen för skydd mot höghastighetsskador på motorcykel men har successivt anpassats för att passa hästsport. 

SKYDDAR NACKE OCH RYGG

Hit-Air är designad för att ge stötdämpande skydd mot skador på nacke, bröstkorg och rygg, samt skydd mot översträckning i nacken. Hit-Air säkerhetsväst används exempelvis vid fälttävlan och bärs då utanpå en hård skyddsväst.

supersnabb – uppblåst på 0,2 sekunder

Västen förankras via en rem i sadeln och löser ut vid fall. Tester visar att uppblåsningstiden är extremt kort, västen är fullt uppblåst på drygt 2 tiondels sekunder efter att utlösningsmekanismen aktiverats. Efter att  västen har löst ut kan den enkelt laddas om med en ny kolsyrepatron.

smidig att bära för en eller flera ryttare i familjen

Hit-Air är mycket smidig att bära och går att justera för optimal passform, tex om flera ryttare i familjen använder samma väst. Västen kan bäras som enda skydd, eller ovanpå en hård skyddsväst. Det sistnämnda är krav om du använder västen vid exempelvis fälttävlan.

MLV-C_svart normalläge insida

MER INFORMATION OM HIT-AIR:

uppblåsbar säkerhetsväst Sverige Hit-air

“Jag driver WowRide Stockholm tillsammans med min dotter Agnes. Som de flesta ryttare vet vi hur oemotståndligt det är med en snabb galopp eller att skutta över ett hinder i skogen. Samtidigt har vi funderat mycket på säkerheten och hur man kan minska risken för skador om olyckan skulle vara framme. En sak vet alla hästälskare: ryttare ramlar av förr eller senare, hur skickliga och rutinerade vi än är. Och då gäller det att vara förberedd. Efter en del efterforskningar intresserade vi oss för Hit-Air säkerhetssystem som är designad för att kombinera det bästa tänkbara skyddet med en snygg och smidig design. Vi rider aldrig ut utan vår väst!

Sedan 20 år arbetar jag som läkare i Stockholm. Självklart har mitt yrke gjort mig lite mer uppmärksam på riskerna med ridning men samtidigt vet jag liksom ni att glädjen i sporten uppväger det mesta. Rid så säkert du kan!”

Pauline Raaschou
Grundare av WowRide Stockholm